SM pulka i Sollefteå! 

Husse och Susa for på egen hand iväg på tävling, som också skulle bli årets sista. Puls hade lyckats igen, med det som man helst inte ska lyckas med, att få in en pinne i benet. Som tur var satt den ”bara” innanför skinnet och inget annat än sårskada. Men har lärt sig vara nöjd i det trista med den killen :) Men trots det behövs ju läktid, tratt, torra fossingar och ett dränage. Att åka alla dessa mil i en tratt är inte kul, så matte fick stanna hemma med honom och resten av skaran. Jag hade gärna varit där för att titta på alla duktiga hundar och förare. 

Susa gjorde ett kanonlopp. Dock skedde en dykning ner i djupsnön vid sidan av spåret som kostade tid att fixa till. Hon springer gärna längst ut till högra kanten av någon anledning och nu lite för långt ut. Men, huvudsaken är att hon inte upplevde obehag eller skadade sig, vilket hon inte gjorde. Uppe på banan igen tuggade hon på som den vanliga Susa. Det räckte trots allt till 5 plats och husse var så nöjd över hennes fina prestation.  

   
Nu läggs skidorna på hyllan och markerna runt stenkulla börjar blir helt fria från is!

Tävling i Mora i dagarna två!

Vilken helg! Helt fantastiskt :) tävlingar, massor av vänner på både två och fyra ben. Gästriklands sol och fina spår, på en bana som var kul för både hund och förare :)

Lördag startade Susa och husse lina, gick galant – klassvinst! Matte och Puls startade i damklassen och det gick också bra, men andra varvet kroknade killen. Vilken placering minns vi inte, spelade liksom ingen roll utan matte och Puls var båda mycket nöjda som gjort vad de kunnat för dagen, fina omkörningar och ett superkul lopp :) 

Söndag och Susa fick starta i pulkaklassen. Två duktiga ekipage i klassen och kom då två. Hon är fantastisk att ge det hon har! Familjens största kämpe! 

Matte och Puls fick ett något snabbare lopp den dagen, nöjda och glada! 

Axa hick motionsklass med husse båda dagarna och det uppskattades högt vilket också syntes på tiden :) Duktig knäppis <3 

Farrax och Alicia tävlade i dagarna två och gjorde fantastiska lopp tillsammans! Häftiga 😀 

 Lånad bild från Mora BK draghund

Väl på plats insåg man att det var en stenkulla hund i varje vrå 😀 tänk vilken lyx som uppfödare att ha så många avkommor på tävlingarna tillsammans med sina flitiga mattar och hussar!  

 Tre syskon ur B-kullen! Från vänster: Stdnkullatorpets B’Max med pappa Knut-TL och matte Kristina, Stenkullatorpets B’Bris och matte Annica, Stenkullatorpets B’Jeff med matte Anna-Lena

  Stenkullatorpets A’Vinzo med husse Göran, Li och Puls, Timo och Susa, Stenkullatprpets A’Rocco med husse Nicklas. 

  Stenkullatorpets A’King och husse Mattias debuterade i tävlingsklass tillsammans!

  Stenkullatorpets A’Axa och husse!

Tack Södra Dalarnas draghundklubb och Mora Draghundklubb för så fina tävlingar!

SM-veckan i Söderhamn! 

Det blev en händelserik vecka i Söderhamn på SM. På torsdagen var det lina veteranklass där Timo och Axa startade. Måste skryta över den lilla loppan som har utvecklats så otroligt fint senaste tiden. Vi har jobbat med hennes självförtroende och eftersom hon är en hund som uppskattar belöning i alla dess former är hon mycket lättmotiverad. Det gäller bara att få hela länken från början till slut att hänga ihop. Lite udda träningsmetoder på en lite udda tjej, både roligt och lärorikt är det! Fantastiskt att se resultatet också som gjorde att hon lyckades hålla ihop loppet så bra att det gav dem ett SM-guld i klassen SMV A, på en bana som varvades 3 gånger!  

 Nöjda duktiga ekipage, grattis till Nicklas och Arto med hundar!

Kommande dag, fredag, och combined seniorer startar. Susa, den ärliga och galna bruden, fick ta sig an det. Så fint det gick, en av hennes favoriter är just detta. Loppet flöt på fint utav något störande. I täten fanns ganska tidigt två ekipage varav det ena var Timo och Susa. Jämt mellan dem var det ända in i det sista. Timo och Susa var först in i kurvan inför målrakan där husse bjuder på lite spänning, snubblar på linan och dyker med ansiktet i snön, för att sedan lika snabbt vara uppe på skidorna igen och tampas om guldet. Det räckte inte utan 1,3 sekunder från guldet! Men vilka kämpar, och husse måste ha fått guld i snabbast avklarade vurpa 😉 Blodig runt munnen över mållinjen med en Susa som gjort ett exemplariskt lopp, ett rött leende och han var såklart nöjd ändå 😀  

 Hälsning från Heinz och Kajsa!

  Foto: Malin Granqvist 

  Tre glada medaljörer, grattis!

Lina på lördag! Susa och husse gjorde en kanon insats igen och lyckades med pallplats igen, en bronsplats! Matte och Puls kom till start, men inte till mål. 😉 Lösa spår, en matte som kände sig för osäker i den sockerliknande sörjan och en Puls som inte riktigt var sitt vanliga jag gjorde att vi valde att bryta. Han hade två veckor innan varit i vila pga ett sår mellan trampdynorna så tanken fanns att det kunde bli så även matte varit mer bekväm 😉 Många faktorer kan ha spelat in, det var en annorlunda tävlingssiruation som varken matte eller Puls kände sig bekväma i! Men nu har vi testat en gång 😀 

Summan av SM-veckan var helt perfekt!