Svenska stenkullagrabbar på pallen i Norge!

Iväg till Norge för att tävla Norska Mästerskapet, men första anhalt Koppom, där vi skulle övernatta för att köra sista sträckan till tävlingsplats på lördag morgonen. Våra vänner, som är lika galna i detta som vi, var redan framme vid boendet alltså Göran, Gunilla och Vinzo. Alla våra skitungar fick stanna hemma pga att vi inte vill avmaska dem igen med starka preparat, så endast vuxna vovvar var med. 

Framme på plats först av alla. Vi cyklade banan, och matte beslutade då att stryka sig. Banan var bitvis stenig och hård, ingen bana för Puls, inte värt att chansa. Han hade haft en torr spricka i en tass som just läkt fint. Banan var i övrigt teknisk och rolig, gjorde lite ont att inte delta, men magkänslan ska följas och Puls säkerhet i första hand. Han blev lite frustrerad över att starten aldrig gick! Hade underlaget varit mjukare hade det gått bra. 

Men grabbarna körde och jisses så bra de är! 😀 

  Husse och Susa 
 Göran och Stenkullatorpets A’Vinzo

Ut i spåret for de som galningar och i mål såg de ut därefter, tagit ut dig rejält! Timo och Susa slog till med seger på det norska mästerskapet, Göran och Vinzo knep tredjeplatsen! Härligt med två svenskar på pallen, dessutom Stenkullare 😉 bra kört killar och tjejen, ni är grymma!

En vecka på vift, World Cup och SM!

Det var fredag lunch när gänget på Stenkulla lastade bilen full med hundar, cyklar, träningskläder och annat för att styra lasset norrut! Vi hamnade på kvällen i ett hus på Höga Kusten med fin utsikt. I huset väntade Vinzo och Ztella med matte Gunilla och husse Göran.  

 På lördag var det tävlingsdags, Öbackadraget i Härnösand. Bra resultat för Team Stenkulla efter första tävlingsdagen. Timo och Susa på en ledande plats, Göran och Vinzo på en tredje plats i cykelklassen herrar och matte och Puls ledde cykelklassen för damerna. 

   
   
Andra tävlingsdagen gick också fint! Timo och Susa halkade ner till en silverplats, Göran och Vinzo behöll sin bronsplats och Li och Puls lyckades hålla kvar guldplatsen! 

Nöjt gäng, vilka fantastiska hundar och rätt hyfsade förare med faktiskt 😉

  
 Tack Härnösands BK för en fin tävling!

Veckan som kom spenderades norröver i strålande väder, fyra personer och nio hundar! Man blir så nöjd över att ha, och ha fött upp, så duktiga hundar 😀 lättsamma och följsamma, anpassningsbara stora som små. 

   
   Och så kom helgen och därmed SM. Laddat gäng som for till Bergeforsen på lördag morgon. Cykelklasserna gick vid lunch. Herrarna först ut, där Timo och Susa hade startnummer 2 och Göran och Vinzo 3. De for iväg och kom i mål med två fina lopp! Inför söndagen låg Timo och Susa 3 och Göran och Vinzo delad 7.
Matte och Puls hade startnummer 2. Iväg ut på banan och allt gick så fint fram tills kedjan hoppade av. Detta skedde i publik kurvan och som tur var, var min första tanke att inte bli stressad för Puls skull, han jobbade ju så fint! Hjärnsläpp och okunskap gjorde att vi blev ståendes i hela 47 sekunder (efter vad jag fick berättat). Iväg igen, och som vi slet sen! Kom in på en 4 plats trots missen. Puls var helt fantastisk, och lika så vår vän Annica som reagerade och hjälpte oss vid krånglet! Så mycket värt <3 

Dag två… Tre fina lopp för oss! Timo behöll sin brons plats och hade dagens näst snabbaste tid. Göran och Vinzo körde åtta sekunder snabbare och klättrade till 6 plats! 

Matte och Puls fick ett felfritt lopp vilket gav oss damklassens snabbaste tid! Vi lyckades knipa silvermedaljen, så nöjd och stolt över det. 

Så, kort och gott har veckan varit strålande, vad gäller både väder och resultat! Lyckliga Stenkullare! Med oss hade vi en egen massör, Vinzos matte, lyxigt det 😉 😀 En massör dom inte bara tar hand om stela kroppar utan hjälper till med allt möjligt under tävlingsdagar! 

  
  

    
    
 
På plats fanns fler Stenkullare, Biggles som tävlade löpning herrar med husse Anders och Jeff med matte Anna-Lena som tävlade löpning damer, så bra jobbat av er! 

 Tack Sundsvalls BK för ett fina arrangerat SM! Banorna var krävande och roliga med fint underlag för tassar, helt perfekt!

Jäger blev norsk!

För en tid sedan flyttade lilla Trynet (som varken är liten eller kallas Trynet längre, utan numer heter Jäger) till Norge! Han valde sin husse kan man säga, från det han anlände till gården umgicks de, och han avslutade med att somna i husses knä :)

Han flyttade hem till Nils Jakob Hoff och Therese Johaug. Vi blir så ofta uppdaterade om hur det går, och grabben har det så lyxigt! :)  

    
    
 
En kille som hänger med på de flesta aktiviteter! :)

Lycka till med er fina gosse Nils Jakob och Therese! Vi hoppas vi på återseende när vi har vägarna förbi :) 

Drag i Borlänge!

Det var en tidig morgon den 11 september för familjen. Upp, packa och iväg på säsongens första tävling! Till Borlänge bar det av till en fin och väl organiserad tävling som Södra Dalarnas draghundklubb anordnade. 

Fyra starter för Stenkulla blev det. Det var Axa som skulle få gå tävlingsklass med Husse, vilket hon gjorde så fint! Dessvärre behövde lillan på toa under banans gång, eftersom hon har problem att kunna koncentrera sig på det innan.  14 sekunder från vinnande Lars-Åke Blom kom de i mål! Duktig tjej..

Start två, Matte och Puls cyklade… Vi gav det vi hade och det ledde till en första plats! 

Start tre var Matte och Farrax tävlade löpning klass A, CW A, och vann klassen mot räserhundarna! Så stolt matte, 8 bast och ger vad han kan, och matte kunde faktiskt bidra med sitt bästa för dagen och vi hade så kul! Han var lite trött i mål också, inte dåligt 😉 3,5 km på 12.15 minuter :)

Och så Susa och Husse i motionsklass sista startande ut för dagen för stenkullarna. Lillan, som alltid ger allt hon har… Hon sprang sina 3,5 km på tiden 6.05 vilket hade gett dem en första plats i tävlingsklass. Denna söta galning! 

Nöjda med dagen rullade bilen hem till stenkulla igen. Valparna var med och upplevde massa nytt och spännande. Lättsamma och nyfikna tig dom för sig av dagen <3