Flytt och mat!

Valparna har nu börjat äta som mat, och vilken upplevelse det var! Helt fascinerade högg de in på sina små portioner, smakproven gjorde med stela och darriga av iver med svansarna stela pekande rätt ut! Vilka sötnosar 😀 Sedan första dagen med mat har de ätit med stor aptit och magarna fungerar fint!

De har också flyttat ner, perfekt kände matte och husse! Dels för att man kan hålla ordentligt rent eftersom det är klinkers och golvvärme, samt att de nu leker och tar för sig! Istället för rymningsförsök ur lådan leker de nu i sin ”stora” lya och spatserar stolt runt med höga frambensrörelser. Inte fel att som ”mamma och pappa” få sova en hel natt heller 😉 Fast kvällens sista timme var alltid i valplådan vilket var ett riktigt sömnpiller och nu hinner man vakna till när man går upp från valpmyset! De som väntat mest på valparnas byte av boende var de stora fyrbenta! Att få mysa ner sig i dina bäddar som vanligt om nätterna och börja nya dagen med en timme i sängen var stort uppskattat :)

imageimageimage

Valparna lär sig tidigt att klor är ganska tråkigt att fixa med, och de flesta gör något vettigt av tiden och sover istället 😉imageimageimageimage

image

Detta är de 5 fina tjejerna, grabbarnas klor klipptes på eftermiddagen :)

De är mycket jämna i vikt och har så varit hela tiden. Svårt att väga dem ny när de kravlar ur allt! Satte dom i skurhinken med en kudde i botten, då satt de där snällt och tittade på mig när jag pratade till dem. Utom en, han somnade på två sekunder 😉 De är mycket lättsamma måste jag säga! image

Stenkullatorpets B’Max!

Han som är lite omtalad som den tänkande killen som använder rätt sinnesstämning på uppgiften beroende på dess karaktär! :) Det visade han också i anlagsprovet i viltspår som han nu är godkänd i! 😀 Han genomförde det metodiskt med fint omdöme:

Utmärkt spårförmåga i ett lämpligt tempo. Viltstörning på sträcka 2.

En hög med fåglar tittade fram, men Max tog spåret igen efter störningen och därmed ett godkänt resultat!

Grattis matte Kristina och din duktiga gosse!

image

Det är så spännande att få vara ”mormor och morfar” och få följa deras utveckling!

 

Jeff har varit i ringen!

Stenkullatorpets B’Jeff har varit på utställning med fint resultat! En inofficiell utställning på Filipstads Brukshundklubb, där resultatet blev HP, BIR och BIG-3! Domarens ord löd:

maskulint huvud och uttryck, kraftfullt nosparti, vackra ögon, lågt ansatta öron, vacker hals. Drar upp länden något, vällagad skuldra, tillräcklig bröstkorg, välvinklad fran och bak. Vacker päls och färg. Rör sig med mycket bra steg, behöver få mer massa. Mycket trevligt temperament. Välvisad!

Grattis matte Anna-Lena och fina Jeff till er  debut i utställningsringen!

image

Stenkullatorpets A’Xtra

Nu har lugnet lagt sig lite över Stenkulla, valparna växer och mår fint, övriga hundar har semester från träning och pysslar mest med lek på gården, viltspår, lydnad, bad i sjön och någon enstaka lös tur under mycket kontrollerade former.

Jag fick för ett tag sedan fina bilder från Xtra’s husse i Norge! Alltid lika roligt att följa deras utveckling tillsammans. Xtra är en stor och rejäl tjej, med ett lugnt och harmoniskt sätt i vardagen men med fin inställning till arbete när det gäller! Så roligt att ni haft er första säsong tillsammans med så fina resultat, grattis!

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

Väntan är över och valpar är här!

Tisdagen den 31 maj var en stor dag! Duktiga Susa födde lugnt och fint fram 9 stycken små valpar, 4 killar och 5 tjejer. Dessa pysslas nu varsamt om av sin mamma på bästa sätt! image

Alla är fulla av liv och med bestämda åsikter! Oj, om maten inte finns inom räckhåll.. Alla växer fint och är jämna i storlek och alla med sina individuella färgsättningar. Så roligt att sitta och skåda dem, de tar sig fram oroväckande snabbt i lådan, vågar inte fundera på hur detta ska bli om 4 veckor 😉 Sötsaker på hela Stenkulla!