I väntans tider!

Susa växer och börjar nu bli tung. Lilla loppan.. De andra hundarna viltspårar och tränar lydnad på kvällarna eller mornarna. Susa kompenseras med att ligga på armen och mysa, tränar lydnad samt få egna promenader.

image

Sällskapssjuk och en hejare på att ut i klorna försöka snatta allt hon kommer över i matväg! Finns inget i matväg, ryker tydligen disktrasan, som tur var ”fick jag tillbaka den” då den kom upp tillbaka! Nu gäller att ha ett vakande öga på denna cylinderformade sötnos tills det hela är över. Hon som aldrig engagerar sig i att ens tigga mat. Oj vad hormoner kan sätta sprätt på hjärncellerna!

Rally både här och där!

Japp, för en vecka sedan var matte och Axa, Puls och Farrax på tur till Mellerud. Lite långt att åka, men när dagen innehåller 2 starter för varje hund är det värt en längre tripp. Då slås man av tanken, man tycker 2 timmar och 18 minuter är lång tid, men till Skåne eller Piteå är ok 😉 man blir bortskämd att lydnaden ofta finns hyfsat nära! Vi var på rallylydnad alltså!

Och vilken dag det blev! 6 st starter och med oss hem fick vi 5 kvalificerande resultat och två nya titlar till familjen. Dagen såg ut såhär:

RLDN RLDF Puls

Första start gjorde fixade vi det sista godkända för uppflyttning till avancerad klass! 83/100 p och domarens ord:

”härliga tempoväxlingar, fin kontakt och samarbete”

Andra starten var det så kul att Puls gjorde sina egna tolkningar, som ibland uppstår när han inte kan hålla sin lycka inom sig 😉 underbara, knäppa hund! Hopp, snurr och skutt upp i luften, men lika fin kontakt med mig, och då blir matte glad och skrattar åt hans försök att vara extra duktig. Och är jag glad, är han glad 😉 67/100 poäng, domarens ord:

”härlig utstrålning på förare och hund, underbar kontakt”

vi fick faktiskt fina ord av domaren även när vi hämtade protokollet för vår kommunikation och kontakt <3

TJH(FM) RLDN RLDF Indragårdens Farrax

Den gamle mannen slog till med en klassvinst på första starten! 94/100 poäng, domarens ord:

”Härligt samarbete. Glädje!”

och hans andra start var nog matte lite trött i hjärnan, men ett godkänt resultat trots förarfel blev det och därmed uppflyttning! 79/100 poäng, domarens ord:

”väldigt fin kontakt!”

sen efter starterna minglade han mest runt, och är det nån som lyckas flirta till sig både lite ostsmörgås av en okänd person och en korv från kiosken, så är det han! Den lille smör apan!

Stenkullatorpets A’Axa

Lilla hönshjärnan, hon växer sig allt större! Hon som handlar först och tänker sen, brukar inte ha tid att lyssna klart utan testar något som kan funka. Över högt och lågt far hon fram. Hon överraskade mig så! Som ett ljus, lugn (läs för att vara Axa) och lyhörd. På första starten 75/100 poäng, domarens ord:

”snygg runda!”

och på hennes andra start, slog hon till med 93/100 poäng! Domarens ord :

”härlig attityd och energi”

Nu behövs ett godkänt till så får den lilla loppan också en titel <3 Måste faktiskt tillägga att för mig fick den lilla tjejen 100 poäng. Hon gjorde allt rätt utefter förutsättningarna jag gett henne. Vi har ännu inte testat hela banor, jag har inte ens tränat henne med skyltar. Däremot grabbarna kan de missar vi fick men så länge missen kommer pga lycka för uppgiften är man helt nöjd, och matte fick som vanligt en liten snärt på näsan för förarfel 😉 inte lätt att gå 4 banvandringar på en dag och minnas alla! 😀

Roligast av allt var faktiskt de fina kommentarerna vi fick av andra tävlande. Vi fick beröm för vår utstrålning tillsammans, vårt fria följ och vår intensitet i det vi gjorde. Det betyder så mycket tycker jag! Även om inte momenten sitter till 100 så är det känslan man vill åt. Det man vill förmedla är ju precis den glädjen man känner tillsammans! Mina fina små skitungar som jobbar så fint med mig. Det är så roligt att träna dem! image

Runda söta Susa var hemma, hon behöver för dagen egentid, lugn och ro. image

Vill veta vilja som är där inne! Om 3 veckor får vi se dem :)

Skånedraget!

Förra helgen var familjen till Skåne för att tävla barmark. Den banan är så rolig! Inte så kuperad, men kurvig och fint underlag för tassar. Hundarna älskar den och som förare får man jobba på och hålla tungan rätt i mun.

Matte och Puls startade cykelklassen för damer, och vann klassen! Som vanligt jobbade Puls på med sin vanliga glädje och intensitet. En trogen och pålitlig kille som gör att matte vågar det där lilla extra, vi har så roligt!

image

och så lilla Axa, den lilla loppan, familjens tjej som skulle kunnat grundat uttrycket ”det blir som det blir, för det blir det ändå”. Hon må lyckas med det omöjliga och inte de mest genomtänkta sakerna ibland, men är en fantastisk individ. Så glad och positiv att det saknar motstycke. Stundtals har man upplevt att hon saknar lite självförtroende, nu har hon växt otroligt på senare tid! Trots att hon löper gjorde hon två fina lopp, dag två var hon helt på hugget och husse kunde inte ha önskat mer. Genar i kurvorna så att han trodde hon skulle hamna på fel sida träden ibland, snabbaste vägen med fullt fokus 😉 lilltjejen har behövt tid att växa i både kropp och knopp, nu är hon på gång! Perfekt minnesbild tills träningen efter vovvarnas semester ska igång! Resultatet blev 3!

image

Och allas våran Farrax, som fick vara med på något som passade honom som handsken :) Han och den charmigaste lille kille Arvid var ett riktigt härligt team på barnracet! Ca 300 meter långt, mängder av applåder följt av massa godis av föraren sen = livet är en fest! 😉 Arvid skrattade högt, och ropade ”framåt, framåt”, tydliga kommandon 😉 jag sprang och höll i Farrax, en av helgens höjdpunkter tyckte jag!

image

Farrax sprang också motionsklassen med Arvids mor Madelene, vilket gick strålande! Grattis och bra jobbat :)

Rolig tävling!