Det blir som det blir, det blir det ändå..

I slutet av veckan i Sälen så var Axa inte sig lik. Hon var så lugn, mindre klantig än vanligt. Hon gav inte sin vanliga blick när hon välte ut vatten från vattenskålen tvärs över golvet ”oj, det gjorde inget” för att sedan springa runt i vattnet och helst hinna upp i soffan ett varv. Istället stod hon still i väntan på att det torkas upp och att få gå ut genom dörren. 

I kopplet hoppade hon inte jämfota vid så många tillfällen och hon tog inte snabbaste vägen förbi de andra hundarna vilket är att hoppa över dem. Hon använde heller inte matte som stopp vid inkallningen. Jag trodde på allvar att hon var sjuk. Matte som är för löjlig, och en husse som säger ”äh, det är nog ingen fara” är inte alltid en bra kombination. 

Problemet är att hon börjat löpa! Ingen höjdare med tanke på att vi inte vill att Susa ska haka på, eftersom valpar är tänkt senare i vår. Susa älskar nämligen sitt liv precis som det är just nu, fart och fläkt! När hundarnas mys och semesterperiod börjar passar det henne betydligt bättre att bli rund om magen och sedan pyssla om små knoddar, hon är en fantastisk mamma :) 

Vi får se, det blir som det blir 😉 

Vi vill såklart passa på att önska er ett Gott Nytt År! 

  

En julvecka i Sälen!

Hoppas alla våra två och fyrbenta vänner haft en fin jul. Vår jul har varit perfekt. Den har gått ut på att umgås, äta god mat, träna och vila. Ingen snö för skidor i Sälen men fina isfria dagar med fint underlag för tassar på fjället, endast lite pudersnö. Långa löpturer, promenader och några timmar i gymmet på hotellet. Vissa dagar har vi varit till Trysil för att åka skidor. 

  
På julafton var det ett julbord på Högfjällshotellet med himmelsk god mat! Vovvarna har också ätit en del godsaker och vilat ordentligt mellan sina träningspass!

  

Att spela apa..

Mattes närmaste vän, dvs en guldfärgad vovve vars funktion är att bara vara sig själv och finnas där för att matte inte skulle kunna tänka sig en dag utan honom samt att vara flockens stora trygghet, har varit i farten. Han är så klok och egensinnig att han genom våra år tillsammans förvandlats mattes tålamod från låg till hög grad. Men ibland räcker inte 7,5 års ”andas djupt och räkna till tio” riktigt till 😉

Kommer in genom ytterdörren och jag kan skåda en liten bomullstuss på golvet. ”Milde tid”… Tänkte jag när jag sakta gick in i köket. Jo då, inte en smula pepparkaka kvar av bygget. Han hade till och med sugit på bomullen. Ut med hunden genom ytterdörren för allas bästa. Först gick han på toa, sedan drack han massa vatten. Irritationen inombords var relativt enorm. Den blev inte bättre när han kommer in, letar smulor och går och rapar.. 😉

Jag väntade på mag-ras och kräkning. Men nej, han var så nöjd och glad. Denna man har aldrig stulit något i hela sitt liv. Vad som helst kan ligga framme. Förmodligen såg han de andra hundarna försöka stjäla och tänkte när tillfälle gavs – nu eller aldrig! Inga magproblem, extra toabesök eller illamående.. Hoppas han iaf fick halsbränna med tanke på antal timmars jobb som låg bakom! 

  
Nåväl, även den bästa kan göra misstag! annars har vi hunnit med lite löpning i skogen under veckan som gått. Duggande regn i december, man skrattar inte ihjäl sig. Tack mina fyrbenta för all motivation och energi ni ger (och ibland tar 😉 )

  
På fredagen firade matte sin bästa vän som fyllt år genom en långtur på islandshäst!  

 
Och på lördag kom hon med sambo till Stenkulla för att grilla korv, spela spel och skratta högt 😉 

Bra helg!

Under tiden… 

Här har det hänt lite. En tripp till Bruksvallarna blev det vilket var fantastiskt! Lite ljus, härlig luft och fin miljö. Hundarna lyckades slita sig trötta med att släpa upp matte (och husse som också hjälpte till lite 😉 ) på fjället för att sedan få springa fritt. Det kan garanteras att de tog vara på tillfället fullt ut!  

  
Husse har fyllt år också vilket har firats på det mysigaste sätt. Tack alla för en trevlig kväll. 

Vi har också varit barnvakter åt Vinzo under helgen som varit. Mysigt och roligt. Hundarna har fått lite olika typer av träning under helgen utefter behov. Målet efteråt var en höjdare tycker Vinzo! 

  

 När alla hundarna var tränade igår var det husses tur. Eftersom Puls gjorde en taskig omkörning på lördagens löptur och brakade in i husses vad, fick han köra lydnad och momentet blev Pepparkaksbak 😉 

  
Allt är gjort utan mallar, vilket tar tid. Delarna bakades lördag kväll. Till slut hör jag husse säga lite nedstämt att han inte vill göra mer delar till granarna, utan vill ”skapa” nått annat. Han fick mitt godkännande och gjorde då ett hus. När jag vid 22.30 ifrågasatte vart skorsten var får jag till svar att det inte finns nån värme i kåken. Jag poresterade givetvis. Då var förklaringen att de har luftvärmepump. Man insåg då att det var läge att sluta baka 😉 igår var bakverket klart, och igår försvann också en del av det. Efter att ha borstat tänderna var månen borta som innan tandborstningen hade hängt över. En viss skitunge vid namn Puls hade florsocker på öronen. 😉