Valpar…

Ja, hur ska man säga? Meningen var att en valp skulle in i huset. Som matte väntat, tittat tunt, tänkt, tänkt lite till och ja ni vet.. 

Så skulle schemat på jobbet läggas om. Toppen, jag har länge önskat dagtid då det ger så mycket mer tid med hundarna och husse tillsammans. Däremot är det inget drömläge med valp då, eftersom den lille behöver mat och ompyssling under dagarna. Hum, vad gör man? 

Så kom frågan om vi skulle ha någon valpkull här på Stenkulla under kommande år. Eftersom tanken på att göra om kombinationen mellan Rex och Susa har funnits, men tid för detta har inte varit bestämt, kändes det helt plötsligt som en självklarhet att ta det i vår. Jag har letat och funderat på valp så länge och jag kan dessutom inte önska något bättre än en avkomma som denna, en bror till lilla Agera som jag förlorade alltför tidigt! Nu när man sett de små från första kullen växa upp till fina, ståtliga och spring glada hundar känns det som att min valp kommer där i vår om allt går som planerat! De är verkligen fantastiska familjemedlemmar och så trevliga hundar, precis i min smak. 

Vi skulle ha en valpkulls fri sommar. Det skulle bli så skönt att bara pyssla här hemma med huset och hundarna. Ja, vi hann inte in i oktober månad förrän man räknar ner månaderna tills tjejen beräknas börja löpa! 😉 Förhoppningsvis inträffar det någon gång under februari/mars! 

Mer info om valpkullen våren 2016 kommer senare, titta gärna in på A-kullens sida!

  

Rally!

Idag har matte och alla hundar varit på tur, till Sorgors på rallylydnad! Det har gått fint, grabbarna levererar 😉 

Farrax var först ut. Fin runda, han skulle aldrig fuska med kontakten och vilja till arbete. Min fina lilla röda <3 han gjore ett perfekt jobb, matte däremot stod för avdrag i form av förarfel i form av -10 poäng pga att hon inte läser skyltarna ordentligt. Nåväl, kvalificerat resultat och 85 p! 
Puls skötte sig med bravur idag han också. Nån liten miss i ett moment, men kontakten och intensiteten var underbar. Han släpper inte kontakten och han är så full av lycka och förväntning! 87 p, varav -5 förarfel (!!) så är man så nöjd för debuten i fortsättningsklassen. 

Tjejerna var med och fick träna mycket mellan starterna. Axa, har en del att jobba på 😉 hon är fokuserad på matte men har myror i byxorna, att fokusera när sekunderna blir långa kan vara svårt. Susa däremot tog störningarna bra med folk och hundar, lite finlir och hon är snart klar för tävling 😀

Så slutsatsen för idag blir väl att matte får rycka sig själv i örat, men kul hade vi! :)

Starten har gått!

Japp, första tävlingen för säsongen – Härnösand World Cup!

Helgen har varit toppen, roligt att se många duktiga hundar och förare! 

Susa och Husse fixade placeringen 2/13! Sträckan var 4,1 km. Lördagens lopp tog 7,52 minuter. På söndag blev tiden ännu bättre och de kom i mål på 7,44 minuter! 

  Foto: Lasse Näsström

  Foto: Lasse Näsström
Puls och Matte startade också cykelklassen. Placeringen blev 5/19 och vi kan inte vara annat än mycket nöjda! Lördagens lopp tog 8,21 minuter, ett lopp som innefattade ett litet trassel men förutom det kändes det bra! Så söndagens lopp gick på tiden 8,00 minuter, ett rent lopp där vi kände att vi gjorde vårt bästa. Sträckan var den samma, 4,1 km.  

 
Helgens resultatlista för cykel, dam och herr A klass seniorer!

 
Lilla Axa fick springa med sin trötta matte i motionsklass för att få öva lite på tävlingsmiljö. Duktig tjej! Så virrig hon kan vara till vardags och ändå lyckas hålla fokus trots människor och hundar. Den svagaste länken = matte!

  Det är så hemskt att springa med hund, vidrigt jobbigt! Axa är en stark tjej minsann vilket gör att matte har grym träningsvärk idag! 

Matte hann med en vurpa också, Farrax skulle så klart få köra ett varv. Upp på cykel och iväg. Han gjorde en ”helt om vänster” rätt ner i bäcken, cyklisten ofokuserad som då landade fint på marken. Blickade upp och där står en lerig golden. Ja, det gäller att göra en bra avslutning! 

En helg av bättre sort!

En helg har knallat förbi och vi var då i Hällefors på barmarksläger. Massor av fina hundar, glada människor och träning. Matte hejade dock på de andra mestadels då det råder träningsförbud pga antibiotika. Men det som var en stor STOR bonus var att fyra små Stenkulla troll från Slagga och Knut var på plats! 

Tänker börja med den klart bästa bilden. Det är ju inte lätt att få till en bild då alla valpar tittar in i kameran och alla tvåbenta lika så. Men, titta bakåt gick bra och alla mattar lyckades vara glada 😀

Från vänster: Bris, Max, Siri och Jeff  

 Men det gick fint :)   

 
 
  
 Jeff och Max! 
Stenkullatorpets B’Bris  tränar Ligg

   
 Söta Bris, inte en tass i backen 😀 full fart!

Stenkullatorpets B’Jeff   

 
Stenkullatorpets B’Siri 

    
Stenkullatorpets B’Max

    
 
Innan lilla Siri anlände lyckades vi få lite härliga bilder på de andra tre juvelerna som verkade uppskatta sitt första träningsläger maximalt 😉

   
 
  

Sedan lite lydnadstävling!

Susa! 

 Bland andra hundar vid platsen där man brukar få springa så skjortan står rätt ut, ändå ett fokus över förväntan!

Stenkullatorpets A’Axa 

   
Indragårdens Farrax!

   
 
Puls! 

    
    
 
Vi har haft en otroligt rolig och trevlig helg. Hundarna har haft minst lika kul. Boendet var pyttelitet vilket de uppskattade. Matte är dock något trött, dela 90 säng med fyra hundar är förvisso mysigt men mindre bekvämt! Susa tyckte idén var kalas och frågade säkert fyra gånger igår kväll om hon inte skulle kunna få ligga på armen. 

Fantastiskt roligt att se dessa fyra valpar spatserandes runt och bara tycka att världen är brutalt fräsig! Framåt, positiva och nyfikna tack vare att de älskar det livet de har fått :) stora har de blivit också! så tack alla valpköpare, det var roligt att se er i helgen!

Axa, mamma och blåbär!

Ja, uppdatering om Axa då! Hon har varit till doktorn och allt såg fint ut, skönt. Hon får nu börja röra sig under kontrollerade former, dvs i koppel på kortare promenader som successivt ska bli längre. Om ca 10 v får hon ösa lös igen, lång tid kan man tycka men med tanke på hur händelsen kunde ha slutat känns det som att hon får vara nöjd ändå. Dessutom tränar vi lydnad och leker en del. Försökt oss på lite kontakt och stadgaövningar och nja, det är väl en lite för het dam för att påstå att det går bra 😉 Hon är så taggad att göra nått att hon hackar tänder och flyger i luften med jämna mellanrum, men det kan nog bli bra! 

Annars har min mor varit på besök, vilket var himla trevligt! Schopping, långpromenader där det plockades blåbär till blåbärspaj samt kräftor i massor! Ja, riktigt bra dagar alltså. Puls och Susa var galna i blåbär. De fjäskade hejdlöst för att få äta ur våra burkar, men de fick vackert plocka sina egna bär!