Familjen på tur!

Sådär.. Äntligen inföll lite ledigt och vi packade bilen och for till fjälls! Närmare bestämt bruksvallarna. Dagen bjöd på en fin promenad på 2,5 h på fjället med vovvarna, sedan hem på lunch och vila för att sedan bege sig ut på 2,5 h cykeltur med viss felkörning och uppför, uppför.. Med för lite mat i magen var mattes mage helt tom på slutet och då som känt minskar det glada humöret. Sista sträckan funderade jag på om jag skulle välja combined selen eller ej, dvs om husse skulle få dra mig i skrinda eller att jag i bästa fall canicrossar efter honom på morgondagens löptur uppför Mittokläppen! Med lite mat i magen kan jag säga att dagen varit fantastisk och cykelturen riktigt fin!

   
    
 
Glada och lättroade ser vi fram mot morgondagens påhitt!

  
Vovvarna sover trötta efter lite fredagsmys!

Sport tröjan är på!

Tänk så duktiga vovvar.. Ute på lösa turer i skogen så fort väder och temperatur tillåter, och de följer så fint. I samlad trupp går vi när matte kräver, annars håller de sig på lagomt avstånd. 

Matte har tröttnat på att leta reflexvästar som passar vovvarna. Reflexer som sitter bra på dem finns inte. Alltid någon av hundarna som kommer tillbaka med dem på sned, alternativt utan! Vill gärna ha en färgklick på dem även dagtid, eftersom jag har en förmåga att stå och skrika på en hund som står i busken just intill, de är lite kamouflerade. Så, fram med sykunskaperna och symaskin – vips hade vovvarna sportiga tröjor i mycket elastiskt material! Sportiga vovvar 😉 

 

  

  

  
Nu ska reflexer sys dit sen är de färdiga för höstmörkret 😉

Kaisa har kommit hem!

Lilla Kaisa som var kvar hos oss till 11 veckors ålder har under helgen kommit hem till sitt :) veckorna utan syskonen har varit givande ändå för lilla sötnosa, hon har lekt med Axa och de fann varandra bra. Axa är ju inte direkt mogen i förväg utan hennes beteende matchar väl en valp på 8 veckor :) blev glatt överraskad av hönshjärnan Axa som lekte så fint, försiktigt och lagomt mycket med lilla Kaisa! 

  
Lycka till med er nya familjemedlem! Glada lilla tjejen kommer trivas kanon, på plats finns flera spring glada vovvar! 

Stenkullatorpets Biggles!

Igår fick han komma hem till Trollhättan. Härligt för killen att få uppleva allt som livet erbjuder och få lära sig nya saker. I hemmet bor en riesenschnauzer som heter Egon. Det blir perfekt för denna stabila, nyfikna lilla gosse!

  
Lycka till med er nya kompis! Blir roligt att se er framöver.. 

Smått på tur!

När de stora ska på simträning får de små också dra på träning – hjärnträning. Bilträning och lite lek i skogen samt känna på vattnet :)

   
 

 
   

  

  

  

  

  

  

 Allt är så spännande!  

Snyggingar!

Fina vovvar har hamnat på bild här hemma under de korta stunder de både ser kloka, fina och stillastående ut! och just i det skedet är de det finaste man kan skåda! 😉

Axa som börjar bli vuxen! Något tunn men är man ett år och vild så är man! 

 
Fina Susa! 

Puls i solen!  

Och farbror röd då.. Han blev inte fotad han. Lägger in ett skrytsamt kort på en resa som gjordes för nästan exakt ett år sedan, 13 mil längs Kungsleden! Bevis på att han är lydigaste grabben på stenkulla 😉 en hjord renar far förbi och ett ”stanna kommando” som sitter fint! Ett kort jag fann på daton under uppladdningen som är ett av det finaste minnen jag har med min bästis. Underbara lilla snorunge <3 

 

Stark kärlek är användbart! 

Ja, det är jävligt bra att ha ibland. Susa fick en urinvägsinfektion, blev hängig med feber och kräktes. Lilltjejen.. när hon visar en sådan sida, då är hon sjuk! 

Det gjorde så klart att man fick kokt, färsk kycklingfilé och ris till middag när hon började vilja äta. Dessutom fick man tydligen sova uppå matte! Mammsjuk då så klart. Man får sova i sängen om dagarna också, uppenbarligen? Hon verkade tycka att det var värt att ha lite ont i kisseriet ett litet tag. 😉 

 
Och när jag bad henne gå ner för att jag skulle bädda.. 

  Bytte hon bara ställning 😉

Inte nog med det, Puls tyckte att antibiotikan som Susa fick var hans och smällde i sig alla med pappersförpackningen och hela skiten.. Snäll som han var sparade han en halv tablett som rasat på golvet så sjuklingen fick sin dos för kvällen. Ringde jourveterinär och överdosering var ingen fara, tack gode.. 

Det är tur de är söta 😉

   

1 vecka har passerat!

Valparna har bott hemma i 1 vecka nu, och allt flyter på hur bra som helst! Fina bilder och roliga filmer kommer skickandes. :) 

Samtliga valpar har fyrbenta ”storasyskon” vilka tar väl hand om de små! 

Max 

  

Jeff 

  

 

Bris 

  

 

Siri 

  

Vi hälsade på lilla Siri med familj och fick till en fin kväll. De två valpar som är kvar fick följa med för att träna på att åka bil och vistas i lite ny miljö. Det är jobbigt med sällskap tycker Siri!

  

Badet är igång!

Nu kom värmen och vattnet är varmt nog för att man ska kunna simträna. Det uppskattas av samtliga fyrbenta, men tjejerna är små fegisar. När de kommer i vattnet simmar dom fint och man ser att de uppskattar det! Farrax är ju en given badare sedan födseln, men Puls har lärt sig älska vatten först i år! Han simmar lugnt och fokuserat. 

  
   Som ni ser tar han gärna en extrasväng 😉 

  Härliga dagar och härliga vovvar!