Lyckligt lottade uppfödare!

Nu är stunden här, då de små overkligt rara bebisarna ska få börja sina liv tillsammans med sina nya familjer! De små har nya miljöer, vänner och mycket uppmärksamhet som väntar dem. Vi har äran att få leverera små stabila och nyfikna valpar till så fina människor! Tack alla valpköpare för härliga hem till de små. Som klippt och skurna för varandra presenteras de här 😉 :

Stenkullatorpets B’Max Max åkte till Falun, hem till pappa Knut och storebror Ville. Resan har gått fint och likaså installationen hemma. Max är en kille som verkligen tar livet med ro! 

Stenkullatorpets B’Siri  Siri är numer bosatt hos familjen i Degerfors till vår stora glädje! Där bor vorsteh tjejerna Nilla och Ninja, och i familjen bor också tjejen Athena från vår första kull! Det går hur bra som helst, tjejen stortrivs!

Stenkullatorpets B’Bris Kullens yrväder Bris for till Sveg med familjen. Där finns en syster till våra blandraser Puls och Susa, fina tjejen Ida på bilden. Bris är en kreativ liten tjej som kommer bidra med många goda skratt! 

Stenkullatorpets B’Jeff   Jeff flyttade bara en liten bit bort, till Hällefors. Där bor han med matte, husse, sin faster Ester och schäfern Arne. Som han ska trivas den lille företagsamme killen! 

Två valpar är kvar hos oss och kommer levereras först om två veckor, Alice och Biggles. Slagga vill bara mysa och göra roliga saker nu, så avvänjningen är nog mest för mattes del 😉 

 Fin blomma från pappa Knut och matte. 

Så kul att alla valpar har kommit till aktiva hem, och inte bara det utan till familjer vi möter med jämna mellanrum via hundsporten! Som tur är så är draghundsfolk inte riktigt kloka vilket gör att man åker land och rike runt, där vi då alltså möts oavsett om våra bostadsorter ligger långt från varandra 😉 Det ska bli spännande att följa er framöver!

Idag är ingen vanlig dag..

Idag fyller vår första valpkull 1 år! Tiden går fort och dom har växt upp till så fina individer allihop! Tack alla valpköpare för all information vi får om deras utveckling, hyss och framgångar 😉 

Grattis på er dag <3

 En av deras första måltider!

Jag önskar att jag fick ge lilla Agera en dag full av roligheter varvat med mys i hans egna hörn på soffan, då båda sakerna hade uppskattats lika högt. Om portot räckte till himlen skulle jag sända det finaste märgbenet! 

 
Krama om alla födelsedagsbarn från de tvåbenta på Stenkulla och njut av det kommande året tillsammans :)

Bland knäppisar och skitungar!

Ja.. De senaste dagarna har jag bara skrattat högt åt alla fyrbenta älskade hemma. Eftersom de nu är väldigt många, blir det också väldigt många skratt. De minsta tycker själva att de tar sig fram lätt som vinden, och är övertygade om att ingen ser de ”små” vurpor som insträffar med jämna mellanrum 😉 börjar bli bortskämda. Hundgården som de är i på dagarna mellan lekstunden ute i trädgården är tydligen inte rolig mer, de ska UT! På nätterna sover såklart småaporna inne!

  Små skitungar!  
   

Det gäller att ta för sig 😉

De stora då.. Ja, de får för dagen inte mycket uppmärksamhet här på sidan,  men om dagarna lyxar de kan jag lova! Och de har också bjudit på skratt. Varning för olydnad och hjärnsläpp!
  

När morsan ligger på soffan får man inte plats, men huvudet får plats på ett hörn!

När soldyrkaren inte får vara ute, tar man vara på solen genom fönstret! (Observera att vi inte brukar ha hundarna på bordet, det är dessutom inte tillåtet 😉 ) här kan vi prata om hjärnsläpp! Kan i stunden berätta att det faktiskt inte inträffat förut! Tror inte hjärncellerna samarbetar alla dagar, verkar tagit semester fullständigt veckoslutet v. 25!

 ”Det finaste man har ska väl vara på bordet, eller??” 

Ja, ibland är det tur att de är söta! 

Idag grattar vi valparna som fyller 7 veckor!

Uppdatering och härlig midsommar!

Ja, det händer inte vidare mycket på sidan minsann.. Men hemmavid händer det för mycket för att det ska hinnas uppdateras :)

Nu står det inte på förrän de små vilda monstren ska lämna Stenkulla för att bege sig hem! Drygt en vecka kvar, och jag tror dom längtar. De börjar tycka att de sett tillräckligt av vår miljö och kräver alltmer! När vädret varit dåligt har de varit inne, och jag blir rent av utskälld för det! Om ni visste vad sura de små skitungarna blir. 

Matte hade lite dåligt med tid en dag, och tänkte dela hänget på två och låta ena halvan vara med under fix av frukost, och andra halvan vara med vid fix av lunch. Men, de var så uttråkade att jag tänkte: ”äsch, det ska ändå städas sen, de kan bli med allihop”. (Orkade inte stå emot blicken av de små som blev lämnade kvar) Sagt och gjort, 6 st valpar i köket, något jag aldrig gör om och heller inte rekommenderar 😉 innan all frukost var i magen hade jag hunnit förbränna den. 

Slagga förstår inte hur hon kan ha misslyckats så fatalt med uppfostran, hon tycker dom är jobbiga 😉 hon är så snäll och säger åt dem på ett lagom sätt. De är duktiga och lyssnar väl på andra hundars signaler. Farbror röd är med och leker/uppfostrar, bättre hjälpreda till valpar finns inte. De blir överlyckliga när de ser honom. En hanhund bland 6 st vilda valpar, det kräver sitt lugn, bestämdhet och tålamod vilket är precis vad han har! En hund jag älskar i djupet av mitt hjärta, så trygg att jag aldrig varit med om maken! Praktiskt att ha ett sådant självförtroende 😉

 Här medan har Farrax en leksak, berättar för den lille att ”den här är min, den får du inte ta!” Den lille vänder på klacken och tänker ”ok, återkommer senare” 😉  

  
Morsan Slagga börjar få tillbaka figuren igen! Hon är aktiv på sina promenader och älskar livet! 

Vi vill såklart önska alla våra vänner, såväl två som fyrbenta, en fin midsommar! 

Hälsningar från oss alla på Stenkulla!

Bildbomb!

Ett skepp kommer lastat med bilder! Vi skuttar, leker, pysslar och framförallt spanar in Farbror Röd som är så dundrande frän! 😉

  
 

   
 
 

   
 

   

  

   

  

  

  

  

  

  

     

Stora världen!

Nu är vi ute och leker på dagarna. Tänk så spännande det kan vara! Skuttar, äter gräs, jagar varandra samt testar sig själv hur långt från matte man vågar gå! Inga oroliga miner utan endast smygande framåt av nyfikenhet med viftande små rumpor, alternativt svansen i vädret av fokus. 

 
   

 

Gäller att vila mellan passen 😉 gick raka spåret och la sig på de varma stenarna på grusgången.  Sedan kom syrran och gjorde sällskap!