Maten är klar..

Det mumsas och stås i redigt här hemma! Matte luktar hundmat hela dagarna och får vara nöjd om hon inte går omkring med mosad hundmat under fötterna efter att ha trampat i det eller i ansiktet efter att ha snosat på de små. Nåväl, bara att inse att man kommer ha den lukten i näsan ett  par veckor till!

   
 

 
Nu har valparnas framtida bästa vänner börjat komma för att titta, våra härliga valpköpare. Slagga är inte ett dugg brydd nu, utan passar på att smita iväg på lite egentid när vi tvåbenta ändå sysselsätter de små 😉

Nu händer det saker i valplådan, de börjar försöka ta sig framåt på sina fyra små tassar. Hur bra det går är en annan sak 😉 sitter på arslet eller står på näsan med jämna mellanrum. Alla små ögon är öppna och de ligger där och tittar så sött att man har svårt att fokusera på annat som måste göras. 

Snart ska de få börja smått få smaka på mat, en upplevelse brukar det vara. I samband med det ska de avmaskas. 

 
Inte lätt att ta kort! Vägning ska ske idag, lika roligt varje gång!

Puls har varit på återbesök hos doktorn idag. Vi fick provsvaren snabbt och allt ser ut som det ska! Senare ikväll blir det ett träningspass för killen min, och resten av flocken, och matte kommer stiga till sitt vanliga värde igen! 😉

Bland hönor och grisar!

Ja, idag har vi tränat lite! Och inte någon form av konditionsträning, utan vardagshyfs! Husses hundar behöver det 😉 tittat på olika djur. 

Husse gjorde ett kanonbyte, min golden mot den mest ouppfostrade tonåringen Axa. Hon skötte sig bra, med fullt fokus från mattes sida. Glad och lycklig i vanlig ordning. 

Farrax bryr sig inte ett dugg om något, van att vistas bland alla möjliga djur så han och husse gled mest runt och husse var mer intresserade av djuren än Farrax. 

Susa såg lammungar med huggtänder, djuren var lite läskiga och pratade konstigt. 

Puls, som blivit en liten lydnadsvovve, imponerade stort! Nyfiken på djuren, men gick att bryta och behöll fin kontakt! Lilla glada skitungen som uppskattar alla nya aktiviteter som matte kommer med!

På plats fanns höns, konstiga gäss, får, getter och grisar. 


  Annars fixar vi hemma på gården, jag har en händig man, mannen i livet <3
Fint sällskap har vi haft här idag, Slaggas matte samt Rocco med familj. Fin kväll också!
 Nu är det kvällen!

  

Väg och fix..

Idag har de små fått lite egentid, de har vägts och klippt lite klor 😉 nagelklipparen åkte fram, eftersom de små sylvassa klorna började fastna i fällarna. Alla valpar växer fint och ökar i vikt precis som de ska! En liten skit unge tyckte att toan var i mattes knä. Nog för att man är nerbajsad och nerkissad, men alla bebisar har fått sin tid för en stund. Super jobbigt att umgås, man blir trött! mycket mysigt också tydligen :)

image

image

image

image

Äntligen funnet!

Som jag sökt efter fästingmedel! Jag är skeptisk mot halsband och droppar, tycker det är läskigt med så starka gifter på hundarna då jag hört så mycket skräckscenarion. Många är supernöjda med det, och funkar det för dem är det kanon men jag vill inte ha :) dels för att min golden är så känslig i huden pga sin allergi. Tidigare år har jag inte haft något, endast hemmagjord spray av rosmarin, citron och vitlök. Detta som jag då sprayat dem med innan promenad. I kombination med det har jag testat magnetbrickor och allt vad som finns. I fjol blev min lilla guld-apa så sjuk att jag blev livrädd! I anaplasma.. Då kände jag att något måste göras, men vad?

Testade i år, efter många utfrågningar av olika veterinärer och all stackars personal på Apoteket, Bravecto. Detta är ju den nya tabletten som ges i munnen som en stor godis. Det som kändes bra var att biverkningarna var endast lite känslig mage närmaste dygnet (vilket ingen av vovvarna här hemma visat) och kunde ges till diande tikar till och med! Har inte märkt något på hundarna sedan de fick tabletten. Igår, satt en alldeles ny fästing i skallen på Farrax, och jag lät den sitta kvar för att se. Nu på morgonen kunde den plockas bort, död. Jag vet självklart att något mindre hälsosamt är det i, men med tanke på vilka följder sjukdomarna ger måste man göra nått. Blundar hellre och ger dem tabletten, än att ha en hund med kronisk anaplasma eller borrelia. Eftersom fästingen till största del smittar efter att ha suttit upp till ett dygn, minimerar man ju risken! Pigga, glada och friska hundar vill vi ha. Kostar en slant men efter att inte plockat en enda tjock fästing är det värt varenda krona och det dubbla också för den delen! 

 
Jobbigt att tänka när man annars brukar låta benen sköta det mesta 😉 då blir man trött!

1 vecka!

En vecka har gått! Nu är det inte många lugna dagar kvar på Stenkulla, snart rullar dom över lådkanten! Än så länge är de lätta att hålla koll på 😉

 Varför inte?

  Mättaste grabben slappar med morsan

   

 

Och den duktiga morsan då. Hon har lyckas börja släppa bebisarna vissa stunder på dagen och vill mysa och vara social. Stunder tillsammans ute på gården eller små korta turer runt kvarteret, som här på skogen är skogsdungen. 

  
En sak är ju säker, Slagga gör sig helt klart bäst på bild när man inte ber om en utan fotar i smyg!