Bäbisar påväg! 

Idag var vi på ultraljud, med positivt resultat! Slagga låg snällt på rygg med viftande svans när alla pysslade om henne. I magen syntes små, vad som kommer att bli, bäbisar. Små tickande hjärtslag. Hur många går inte att se, men hon börjar ”ta form” om magen! 

Nu väntas det – inget är som väntans tider 😉

Livet med hund..

Vad gjorde man utan hund? Jag brukar tänka på det..

Shoppade, reste, hade tid över till att göra ingenting eller gå på stan? Man hade också rena golv, som varade längre än sådär 10 minuter och hemmet skulle inte i dessa tider lukta blöt hund.

Ja, det låter inte alls som jag! Man inser att när man reser någonstans är hundarna med, annars längtar man snabbt hem. Att göra ingenting innebär att hundarna ligger ända uppå en, på armen eller i knävecket vilket är själva meningen med mysstunden. Man inser att man inte känner den starka lukten av blöt hund för att det blivit en vana, och istället myser inombords av nöjda hundar som sover  sött efter aktivering. Idag inser jag också att det inte är någon idé att torka golv, utan bara dammsuga eftersom det snart dräller in massor av lyckliga hundtassar! Man har lärt sig älska flammiga golv?! Snacka om att kärleken är blind <3

Bland tomtar och troll..

Ja, igår tänkte matte ta en promenad i skogen med de små. Med på tur var Farrax, Puls och Axa. Vi får iväg, med musik i öronen lullade vi på in i skogen. Typiskt mig att tycka att jag ”kan skogen som min egen ficka” efter ett par vändor där. Skulle så klart bara testa att gå en liten annan väg, genom snår och sumpmark, bland så tätt ris att det var svårt att ta sig fram. Och jag var vilse. Husse sa, följ kompassen på telefonen lite nordväst så kommer du ut på vägen. Jag hade en känsla av vart jag skulle, och den stämde med kompassen, fram tills batteriet skrek rött. Då började den kalibrera om och hoppa runt, det som visade norr från början visade nu syd och jag knatade väl på. Den gjorde sedan ett hopp till och visade öst som färdriktning helt plötsligt innan den la av helt. Jaha.. Kl 16.45? Jag brukar ha riktigt bra lokalsinne och känsla, komma fram där jag förväntar mig. Men nu hade tappat magkänslan. Bestämde mig för vilken riktning som kändes mest rätt, eller egentligen minst fel. Kom fram till ett hygge, och en väg så småningom. Tänkte tack för det och undrade vilken väg detta var och konstaterade att jag hade ingen aning. Ser en korsande väg längre fram och undrar vilket håll jag ska gå nu? Kopplar upp hundarna Puls och Axa, kommer fram till korset och inser först då att det är den vägen jag går på varje dag fast åt andra hållet och att hem ligger 0,5 km bort på vägen. Snacka om att stress kan förvilla en människas tankar 😉 nåväl, 3 h promenad och hundarna kände inte för att göra så mycket mer den dagen :)

Man lär sig ett och annat var dag! i detta fall att inte slösa bort batteriet på telefonen samt medhavda kompass som inte drivs av dåligt batteri!

Cykel med hundar och konstig Slagga!

Slagga är som de flesta vet en speciell tjej, på det charmigaste sätt. Hon är lättkörd och man behöver aldrig hamna i inflikar med henne då det räcker med ett nej- ”är alla glada är jag också glad”. 

Under veckan har hon varit lugnare, myssjuk på ett lugnare sätt, leker inte lika mycket med killarna där hemma och framförallt hungrigare! Hon hade spatserat förbi familjen som satt i soffan med en hel klase bananer och tittat lite under lugg. När det togs ifrån henne hade hon hämtat en oöppnad brödpåse vid ett annat tillfälle och gett blicken ”om ni är så himla sugna på bananer, kan jag ta lite bröd istället”.. Tror det snurrar lite i skallen på damen 😉

Slagga funderar på om man inte får ett dugg till kaffet?!

Ja, på måndag är det ultraljud och det ska bli så spännande! 

Igår togs första passet på cykel för aporna på Stenkulla, kul! 

Puls blev glad och nöjd :D

Kan man älska nån på avstånd?

Hela vägen till himlen och tillbaka <3

6 veckor sedan, och varje dag känns en stor frustration över att det ska behöva vara så orättvist. 

Jag ser alla syskon växa upp till att bli stora och stiliga, i ett liv fullt av aktiviteter som hör ett hundliv till. Alla valpar har kommit till så fina hem och vi blir ofta uppdaterade och följer dem alla! Önskar så att jag också fick möjlighet att visa min lilla pojke detsamma.

Igår for husse iväg på jobb. Tajmat och bra slog matte till med en liten influensa tiden till ära. Så det var jag och vovvarna som spenderade tiden hemma. Efter lite Ipren blev det lite studerande gjort. Mörkt och tyst, sovande vovvar runtomkring i köket – då kan man prata rätt sinnesstämning för tunga skolböcker! 

Axa fick en massage på kvällskvisten, mest för att varva ner när man hanterar henne. Hon har en förmåga att tro att allt som ska göras måste genomföras med en snitthastighet på 100 km/h. Hon kan liksom i bara farten slå ut tänderna på en tandlös :) jobbig träning för henne, det där med att göra ingenting! 

Som om tiden aldrig gick!

Som vi väntat, men igår var det dags. Puls är nu tillåten att rejsa loss igen!Vi har ett litet lyxproblem, som det i vissa fall kan tänkas vara. De små liven har svårt att lägga på sig. Just nu ser de ut som vråltränade muskelknuttar med inte en gnutta till övers. Susa var på tok för mager en period, och lillan i gänget är fortfarande det. Men nu har Susa blivit fin, precis lagom! Hon lyckas ta till sig och hantera det som stoppas ner. :) Puls ska upp lite till, vi jobbar på det och framåt går det. Lilla Axa däremot växer och härjar hela dagarna ute, och där är det fortfarande lite svårt! Förvisso är hon högre i ryggen än sin mor redan, ranglig och ganska outfylld! Är man van vinthund är det inte så farligt 😉

Men, vi har kompletterat med Royal Canin Recovery efter varje pass sedan länge, vilket är toppen!

För ett tag sedan luskade vi ut det bästa receptet för vovvarna, som verkar funka! Fina i magarna och mer kött på benen kommer sakta men säkert 😉

ViloPuls!

Ja, han vilar han.. Duktig som han är sover han bredvid en pluggande matte. Han har ganska tråkigt nu och förväntar sig något roligt på dagarna, frågande tittar han varför inget händer?! Vi räknar dagar här, 4 dagar kvar och sedan kan han vara sitt vanliga maxPuls på turerna igen 😉 Men koppelpromenader blir det givetvis ett antal per dag. Igår med hela gänget vid vattnet! 

Den tuffa mesproppen! 

Lilla rara Pulsen var som sagt hos doktorn igår. Min tanke var att han kommer säkert bli mesig och klen efter narkosen. Inte alls! Snabb återhämtning och inte ett ljud! 

Jag anade att tratten skulle bli en mindre trevlig upplevelse, kunde göra honom helt orörlig och olycklig i värsta fall. Han är ju så mjuk i sitt sätt, inte rädd men lite försiktig. Tänk om människan kunde lära av de fina fyrbenta, att snabbt glömma det negativa och fokusera på allt positivt i livet även i lite tyngre tider? 😉 Den här grabben tycker liksom att livet är en fest, vad är väl kapade kulor och en dumstrut på huvudet när det finns så mycket roligt  att fokusera på? Med tratten på plöjer han fram här hemma, inte det minsta berörd! Sov hela natten med tratten på, på rygg i sin säng. Den som besvärats mest av tratten är matte, som på morgonkvisten får den tryckt över huvudet vid morgonsnosen!De är bra underbara för det mesta! 😉 

SM och grejsaker..

Ja, uppe i Sundsvall slet arrangörerna för att ge de tävlande en bra tävling, nämligen SM i pulka. På tävlingsdagens morgon regnade det rejält, ingen höjdare. Susa och husse startade, resultatet blev en 4:e plats. Susa gjorde så gott hon kunde utefter sina förutsättningar. Det var en kuperad bana med långa, tunga backar för tjejen. Svårt att få till bra träningar på hemmaområdet som liknar det, i synnerhet med snöbrist! När vovven visar sin envishet och målmedvetenhet är man alltid nöjd! :) 

Hemma möttes man av vår, en fin varm måndag som innehöll promenad, lerbad och röj hela förmiddagen tillsammans med Gunilla och Vinzo.Idag har matte och grabbarna varit till Karlstad. Puls har varit till doktorn. Nu slipper han stressa när tjejerna löper. Men, vilket vemod från mattes sida, inget enkelt beslut inte. Nu ligger min fina kille på armen i sängen, med lite frossa och sliten skalle. Han är snart sig själv igen, vilket han bli en utmaning då det är koppelpromenader i en veckas tid som gäller! Passar senare under veckan på med lite miljöträning och pannbensträning :) Alla vovvars trygga farbror håller brorsan sällskap i hårda tider 😉Rätt och fel med kastrering, finns så många olika åsikter och synsätt! Jag resonerar som så, det mest enkla för hunden. Enklast är så klart att ha samma kön på alla hundar, alternativt bara en tik bland hanarna. Då skulle inte tillfällena bli så ofta. 

Njut av våren som verkar ha kommit! Skidorna är undanställda, löpskorna redan uppvärmda och snart ska cyklarna fram 😀