Tre goda ting i Orsa!

En riktig mysig helg, träning för både två och fyrbenta, god mat och trevligt sällskap. Vi hann se Rocco med familj, han är en bedårande liten kille! Så fin att man har svårt att sluta titta :)
De tre goda ting jag tänkte på var att 1) husse var lite mer förklarande i sitt sätt att lära matte åka skidor och matte hade tålamod. 2) matte stod på skidor bakom Puls för första gången (observera ordet stod, alltså inte samma som åkte). 3) husse imponerar med lite ordning i packningen! Han har annars som regel att är hyllor och skåp tomma på prylar för skidåkning, då har man inte glömt något. Han glömmer sällan nått förvisso, men mängden packning är oftast ganska stor och att hitta något kräver målmedvetenhet 😉

IMG_0573-0.JPG

Tyvärr togs inga bilder under den fina dagen, det glömdes bort! Strålande sol och några minusgrader.

Inget händer på hemsidan, men allt händer hemma!

På Stenkulla är det fullt ös från morgon till kväll, och helgerna ger sällan möjlighet till att göra ”ingenting”. Detta skrivs då alltså med positiv inställning, för attans vad roligt vi har hela tiden. 5 lättsamma hundar som står på kö för att få komma in i bilen, det de såklart förknippar med roliga platser, träning och tävling!
Vi har varit till Filipstad på vardagkvällarna för träning, förra helgen tävling i Härnösand och denna helg styr vi mot Orsa för att träna. Dock är husse ganska förkyld, hostar och snörvlar.

Tävlingen i Härnösand då, hur gick den? Husse och Susa tävlade ena dagen i lina och andra dagen i combined. Susa gör alltid sitt yttersta. I hennes värld finns inget annat än att ge allt man har och lite till! På lördagen kördes lina, där de slutade på en tredje plats. Susa låg jämt i tid med segraren inför varvningen men krafterna räckte inte riktigt till.
Combined på söndag, där husse valde att bryta vid växlingen då lilla fröken inte verkade kry :( Givetvis är hundarnas välmående och bra upplevelser viktigare än alla resultat i världen.
Både Puls och Susa har tragiskt nog tvingats vila efter skadorna, vilket man tidsmässigt inte riktigt har råd med! Även om Susa är tillbaka, har hon en del att ta ikapp. Puls, är inte ens igång för fullt ännu. Trist, men ingen idé att deppa ihop. Hundarna har viljan och löparglädjen och så länge de ger vad de kan är vi så nöjda och det viktigaste är så klart att de mår fint igen :)

Lite vila och mys är obligatorisk såklart, en stund varje dag! Då innebär det ”stör ej”, tycker Agera 😀

IMG_0568-2.JPG

Bra dag med dåligt väder!

Det är en vit geggig sörja som anländer uppifrån, som under dagens löptur piskade i ansiktet. Men, på dagens tur gavs mängder av möjligheter till att träna den lille (som i storlek är större än sin storebror). Många möten med promenerande människor med och utan hundar samt löpare. Träningen gick dels ut på att kalla in honom på långt avstånd vid mötena samt att kunna passera utan att lägga för stort intresse vid det störande objektet :) vid de tillfällen jag kopplade upp honom, jobbade vi i slakt koppel så att han själv fick lösa situationen och då få tillrättavisning och hjälp vid behov för att veta hur man ska göra, och därefter givetvis beröm för sitt rätta beteende. Och, beröm kan man säga att han fick mycket av, för han skötte sig optimalt! Vid hundmaten går han ut till kanten framför mig och springer förbi, lilla apan!
Väl hemma tigger aporna lite banan av matte innan de ligger nedbäddade och nöjda!

IMG_0563.JPG

Resultat från helgen

Tävlade i Hamar i helgen. Körde den som blev frisk fortast efter skadorna, Susa alltså. Första dagen gick sådär, en besvärlig omkörning, när vi väl var om då fick vi Skit stopp, och sen skulle vi om han igen.. allt löser sej.
Andra dagen.. Susa gick riktigt bra, lite trött på slutet, vem skulle inte ha blivit det med den ofrivilliga vilan. Nu är iaf säsongen  igång, nu kan det bara bli bättre…..

Resultatet blev ett Silver! Duktig tjej..