Närmast jul!

Familjen ska fira jul i Sälen! Halva skaran anlände igår tillsammans med familjen Hultgårdh, dvs matte, Farrax och Agera. Resten dyker upp på onsdag kväll. Morgonen bjöd på en tidig morgonpromenad, ensamma på fjället!

IMG_0372.JPG

IMG_0368.JPG

IMG_0384.JPG

IMG_0388.JPG

Lillkillen hade behövt lite mer hull, något som är omöjligt när benen har en förmåga att gå fort! Samt att han växt på höjden snabbt på senaste tid. Golden är numer äldst men minst på Stenkulla!

På plats vid snön igen!

Idag åkte vi till Orsa! Vitt och fint, annat än hemma det där regnet duggar.

IMG_0339.JPG
Vi far hem redan imorgon, men ska hinna med mycket först!
Hundarna myser och vi lika så i stugan. Tänk, alla vovvar är verkligen så förtjusta i den äldsta röda Herren på Stenkulla! Den som får chansen lägger sig tätt intill när platsen blir ledig! :) han är förmodligen den tryggaste, oräddaste och mest självsäkra varelse jag mött, något som de uppskattar. Han är dessutom helt korrekt i sitt kroppsspråk och hans tillsägelser kan summeras som lagom och gör inget utan belägg för det, ett tålamod av lika mycket guld som han är färgad!

IMG_0353.JPG
På bilden är det Puls, 2,5 årig hane som ibland kan ha lite tonårsfasoner för sig. Men den röda storebrorn, han är bra mysig han :)

IMG_0361.JPG
Så fort Puls lämnar kryper Agera dit och myser mer sig! Men inatt har matte ringat att få ha sin hjärtevän i fotändan, medan de andra åker ner i sina bäddar 😀

Pimp my ride!

Bussen ska få lite home makeover! Till veckan blir den förmodligen klar 😀
Dekalen är ett kort som matte fixat till på datorn, ursprungligen husse med hund som också är framsidan på hemsidan!

Imorgon bär det av till Orsa över en natt, med hela glada gänget!
Trevlig helg alla!

IMG_0336-0.JPG

Tomtenissar och hönshjärnor!

Ute viner vinden och marken täckt av blöt geggamoja, inte så värst inspirerande! Men, det är tur man har de fyrbenta som är lika nöjda ändå och delar med sig av energin. Idag har vi träffat Vinzo för lite bus i skogen och Axa varit ute med husse på egen tur till skogen. Susa och Puls har dessvärre fått stå över aktivering idag då båda två är ömma i kroppen. Husse var ute på löptur med dem båda och hör skrik från skogen. Inte alls långt från honom kommer de två vilddjuren ut från mörka skogen och håller sig på onormalt nära avstånd på väg hem. Puls är stel vänster fram, och Susa höger fram. De har då alltså frontat med varandra, de små hönshjärnorna :( vi får avvakta och se hur morgondagen ser ut, och hoppas på snabb bättring. Planen hade varit att fara till snön någonstans, men nu försvann en del av poängen med det..
Annars pysslas det på Stenkulla, med många vovvar till sällskap! De yngsta i sällskapet är mestadels med och motarbetar, då pepparkaksbygget är skrot och dekorationen på dörren kampad om på utsidan!

IMG_0306.JPG

IMG_0315.JPG

IMG_0329.JPG

IMG_0328.JPG

Dagarna med snö..

Dagarna i Bruksvallarna var helt fantastiska. Dels för att det fanns snö, till skillnad från hemma, och för att få vara ute i fin miljö och skön luft!
Många timmar ute varje dag. Först en tur på förmiddagen, för att sedan komma hem till stugan för lite mat och vila och sedan ut igen. Men, det härligaste av allt är att se hundarna få leva ut så på fjället! De har lösa fått springa flertalet mil på fin snö, och sovit som små grisar sen. De stora har också fått sitt första pass med pulka för i år! :)
Jag blir så imponerad av alla vovvarna, i synnerhet av de små. Alla bara passerar både hundar och folk som om de var ett av träden bredvid spåret. Ingen går fram till något eller någon när de springer lösa, det ligger inte ens i deras intresse. Oproblematiska vovvar.
På tisdag förmiddag hade husse en ”bra idé” – att Puls och Susa skulle dra matte uppför fjället! Jag tänkte, nu är det dags att åka hem, är det någon gång det är minst tragiskt att bryta ihjäl sig måste det väl vara idag? Så ja, med tanke på dåligt med tid inför hemfärd gick jag med på det, något jag ångrade ett par gånger i de få nedförsbackar som är! Det var givetvis riktigt roligt, men min insats som förare där bak var inget jag är stolt över direkt 😉
Det är inte alla som fryser efter en färd på 8 km uppför! Det var gjort i ett nafs så var vi uppe, helskinnade med något skakande ben alla tre fast av olika anledningar 😉
Annars var det mycket god mat, mysiga kvällar och trötta nöjda vovvar som orkar mycket och efter lite vila är lika taggade igen! 😀

IMG_0234-0.JPG

IMG_0238-0.JPG

IMG_0239-0.JPG

IMG_0240.JPG
Man blir snabbt bortskämd, nu vill vi att snön faller fort här i krokarna!

Konsten att kunna leka!

Tidningen Brukshunden bjöd på en del bra denna gång, ett ämne som man tar för givet. När man belönar sin hund genom lek, eller bara leker med hunden för att göra något tillsammans är det föraren som ser till att hunden tycker att leken blir en lek! Det vill säga att bollen eller kamptrasan i sig är för många hundar döda ting, det är först i kombination med matte eller husse som den blir levande och värdefulla! Då ska man tänka på hur man leker med hunden. Vilket fokus har jag på leken? Hur engagerad är jag? Och på vilket sätt tycker hunden att leken är roligast? Det är verkligen avgörande 😀

IMG_0246-0.JPG

IMG_0247-0.JPG