Den stora lilla killen bor i Mora!

Stenkullatorpets Alert heter numera Rocco och bor i Mora med sin familj där han trivs till fullo och allt går så bra.
Det ska bli spännande att följa er framöver och vi önskar er givetvis lycka till med allt!
Vi har fått kort på hela gänget, och det är en lögn att säga att han är en liten kille nu! 😀

Att uppskatta tystnaden!

Det är inte lätt när man har valp! När det blir sådär ovanligt tyst, händer ofta någonting som de fyrfotade försöker dölja. Som tur är snarkar de redigt när de sover, så man kan inte inte ta fel på hyss och vila 😉
Agera vägdes igår, och vågen sa 17,6 kg. De valpköpare som följer sidan får gärna lämna en kommentar genom att klicka på pratbubblan uppe till höger och berätta vikten på era små! :)

Barmarks SM i Mora!

En innehållsrik helg kan man minst sagt säga. På torsdag förmiddag for familjen till Mora, där vi hade hyrt en stuga i Mora Parken över helgen. Det är nog inte alla som förstår tjusningen med att packa bilen full av hundar och träningsprylar för att sedan vistas i en stuga med 6 hundar, det måste upplevas 😉

På torsdag kördes banorna med hundarna för att de sedan på fredag skulle få vila. Vi passade på att ta en titt i Orsa Björnpark när vi ändå var så nära.

20141010_135507 (1)

På lördag startade tävlingen, Puls skulle cykla med husse i cykelklassen för A hundar och Farrax fick springa med matte i damklassen för B hundar löpning.

Under båda dagarna jobbade pojkarna på bra och Puls gjorde en av sina bästa prestationer någonsin. Lycklig till tusen över att få ge allt med husse på cykel! Han har under året fått ett riktigt bra självförtroende och han har bara fokus på en sak, och det är framåt!

10460860_10204718144330828_9016981190098355253_o

Tävlande i DCM A mot mål på SM!

Två envisa skallar som ett ekipage ledde till en andraplats, ett SM-silver! Endast 2 sekunder från guldet. De är riktigt nöjda och den unga (som borde vara, men som knappt märkbar är) slyngelkillen har gjort ett fantastiskt jobb och av hans ögon att bedöma har han haft riktigt roliga dagar. Husse har så klart också gjort att bra jobb, lite trampande har han nog bidragit med emellanåt 😉

Sträcka: 5,5 km

Tid lördag: 09.55

Tid söndag: 10.03

 

Guldgossen i familjen skötte sig han med. Han drog hem en liten guldmedalj till matte i vår klass! Han är bra snäll ibland 😉 Fast han fick ju sin leksak, det är enligt honom helt klart vårt att lägga manken till för den!

20141011_150856

SM- guld CW B i Mora!

 

Sträcka: 3 km

Tid lördag: 11.03

Tid söndag: 11.17

Påväg upp till Mora hämtade vi hem en liten tjej, en tik från Susas kull som av privata skäl kom tillbaka. en svart liten tik som är en kopia av sin mor! Hon letar nu nytt hem, hör gärna av er vid intresse!

God natt!

Det är bästa tiden på året nu! Pigga hundar, soliga dagar och glada färger ute! Inte bara det, utan mörka mysiga kvällar också.
Det här möts man av på Stenkulla när vovvarna ska släppas in och lampan för tillfället är trasig! Söta små knasiga vovvar som möter en vid grinden <3

Helgen drar förbi!

Alltså, med dragtävlingar hela helgen! På lördag for vi iväg till Filipstad och söndagen till Hällefors. Puls och Susa fick cykla med husse båda dagarna, men riktigt fina resultat som uppdateras inom kort!

Från tjänstehund fick Farrax sadla om till draghund och springa med matte, fina hund som älskar allt som erbjuds och alltid gör sitt bästa!

Valparna fick vara med så klart för att se och lära för framtiden. På väg hem tog vi en mysig promenad!

Lycklig födelsedagshund!

Igår var ingen vanlig dag, mattes solstråle i livet fyllde 6 år UNG! Här har vi mannen utan ålderskris, många som ser hans livsglada tillstånd tippar på 2-3 år 😉

Helgens öving var nog den bästa födelsedagspresent man kan få enligt Farraax. Gruppvis färdades vi till Skövde tidigt på torsdag morgon för att hela helgen träna, och då också få möjlighet att träna i stridsmiljö med våra hundar. Fokus låg på parallellspår, kontroll av byggnad och byggnads sök efter föremål. Sov gjordes ute i tält. Trötta och nöjda var vi hemma igen söndag eftermiddag.

Födelsedagen spenderades utomhus till största del. Långpromenader och träning av olika slag i fint höstväder. Nu myser vi lite innan dagens aktivering sätts igång :)